• (06) 299 44 500
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Nieuwsbrief 1

Nieuwsbrief 1

Op 30 oktober heb ik samen met Rutger Kwant de Expertklasse van de Alzheimerrally 2020 gecontroleerd.

Wat een eer voor een uitzetter dat Rutger al jaren de Alzheimerrally wil controleren en wat moet ik over deze man vertellen? Rutger is één van de beste navigators in Nederland en is, ook dit jaar, al voor de 3e keer achtereenvolgens Nederlands kampioen bij de navigators.
Die man ziet echt alles, ieder detail op een kaartfragment wordt kritisch bekeken.

Als uitzetter van de Alzheimerrally vond ik, met name voor de Expertklasse, de rally best pittig, maar daar komt deze klasse ook voor! Maar na een intensieve dag controle denk je als uitzetter, moet het dan nog zwaarder worden, want Rutger onderkent vrijwel alle problemen en brengt dan ook nog even wat zaken in waardoor de equipes in deze klasse nog beter moeten oppassen. Chapeau wat een scherpte en inzicht!

356 2

Ik heb wel eens wat lacherig gedaan als ik een beginnende navigator steeds het kaartfragment zag omdraaien in de rijrichting van de auto en wat doet Rutger; hij draait ook de kaarten in de rijrichting. Sinds ik dat van hem gezien heb, ben ik gestopt om hier lacherig over te doen. Hij kan dan beter situaties in het veld beoordelen. De kleinste aanpassingen ziet hij; velen gebruiken dan een bril en een loep, maar wat doet Rutger; hij tilt zijn bril op, want zonder ziet hij scherper.

Tja en dan wilt u natuurlijk weten hoeveel fouten Rutger tijdens de controle heeft gemaakt; dat hou ik maar eens voor mezelf!
Ik ga nu een paar detailpunten wat aanpassen en vervolgens de kaarten voor de Sport-en Toerklasse gereed maken. De Sportklasse wordt aanzienlijk eenvoudiger en voor de Toerklasse wordt het lekker toeren over een prachtige route middels bol-pijl en 1:25.000 kaarten.

valk apeldoorn1

Inschrijving gesloten.

Na ruim een week nadat wij de inschrijving hadden geopend hebben wij deze al weer moeten sluiten wegens het bereiken van het maximum aantal deelnemers. Ook dit jaar heeft deze belangstelling onze verwachtingen ruimschoots overtroffen en daar zijn we natuurlijk geweldig blij mee.

Ook aanmelden voor de wachtlijst hebben wij op dit moment moeten blokkeren omdat de mogelijkheid om mee te kunnen rijden niet meer reëel wordt geacht.

We zijn er van overtuigd dat de komende 2020 editie weer een geweldig evenement wordt met een fantastische opbrengst voor het Alzheimercentrum Amsterdam.

Organisatieteam Alzheimerrally
Frans Diepeveen |  Martin Roosenboom | Jan de Beus

© 2021 Stichting Alzheimerrally.