Onthullingen van de nieuwe uitzetter

Onthullingen van de nieuwe uitzetter


Of de nieuwe uitzetter van de Alzheimer Rally alvast wat wil verklappen over de route voor de 2024 editie?

Nou zijn uitzetters doorgaans niet zo scheutig met het verstrekken van informatie over een nieuwe route, maar vooruit. Als de wedstrijdleider en voormalig uitzetter Martin Roosenboom daarom vraagt dan kan ik dat uiteraard niet weigeren.

Zoals reeds bekend gemaakt is, zullen de start en finish in Apeldoorn zijn. Vanaf daar zijn mooie, afwisselende routes te rijden, die in april volgend jaar door de Provincies Gelderland en Overijssel zullen leiden. Aan beide zijden van de IJssel staat de deelnemers veel fraais te wachten.
De Alzheimer Rally 2024 blijft hierbij in grote lijnen de ingeslagen weg volgen. Vooral leuk om te rijden voor de Tourklasse en toenemend uitdagend voor de Sport- en Expertklasse. Maar ook weer niet te uitdagend.

De Tourklasse kan opnieuw routes volgens bol-pijl en ingetekende lijn verwachten. Daarnaast als variatie een kort traject waarbij de route aan de hand van een serie foto’s gereden dient te worden.
De Sport- en Expertklasse rijders krijgen ook een stuk bol-pijl route (met en zonder afstanden), maar voornamelijk kaartleesopdrachten. Ingetekende lijn (hier en daar blind), pijlen, de bekende mix van pijlen en punten, grensbenadering en een verrassend systeem om eens wat anders te doen.
Uiteraard moet er secuur op tijd gereden worden bij een regelmatigheidsproef en de Expertklasse kan zijn tanden zetten in een kaart van halverwege de vorige eeuw. De verwachting is dat voordat voor de eerste keer de IJssel wordt overgestoken de eerste strafpunten al zijn gevallen bij Sport- en Expertklasse.

Voor het vertrouwde gevoel probeer ik als uitzetter de bekende aanpak van Martin Roosenboom aan te houden, maar hier en daar zal ik zeker mijn eigen draai aan zaken geven. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat uitpakken, jullie ook?

rutgerkwantonderteke

Van de Penningmeester

Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief zijn er al ca. 120 inschrijvingen binnen voor de 12e Alzheimerrally 2024; al een mooi aantal, maar we missen toch nog een aantal trouwe deelnemers, die voorgaande jaren wel altijd deelnamen. 19 april 2024 is nog ver weg, maar wacht niet te lang met inschrijven; onze inschrijving sluit bij 170 equipes.
Momenteel hebben wij nog enkele hotelkamers beschikbaar voor de donderdag avond (voor de rally) en voor de vrijdag avond (handig voor Tulpenrally deelnemers, die zaterdag de conformiteitskeuring hebben in het centrum van het land).

In verband met het afzeggen van een drietal trouwe sponsoren zijn wij nog op zoek naar aanvulling hierop. Misschien iets voor u of een bekende van u. Een sponsor pakket bestaat uit een inschrijving, een hotelkamer voor de rally, logo plaatsing in het drukwerk en op de website en een A4 advertentie in de routeboeken.
Nadere info over de sponsoring:
Jan de Beus
Telefoon 06-53707865
e-mail: jjdebeus@hotmail.com

Van onze sponsor PROFIN

Als Alzheimer in je nabije omgeving steeds dichterbij komt, dan ga je pas begrijpen wat dit betekent.
De verandering die plaatsvindt als je door Alzheimer getroffen wordt, is dramatisch. Agressief en onverwacht emotioneel gedrag hoort helaas bij het ziektebeeld. Naast dat dit heel moeilijk is voor de persoon in kwestie, heeft dit ook voor de directe omgeving een enorme impact.
Sinds jaar en dag ondersteunen wij het onderzoek naar deze vreselijke ziekte door sponsoring van deze prachtige rally. Jaarlijks wordt er een substantieel bedrag opgehaald ter ondersteuning van het onderzoek.
Wij wensen organisatie en deelnemers alle succes toe om heel veel euro’s bij elkaar te brengen voor dit mooie doel.

Ons groene bedrijf, Profin Green is al meer dan 20 jaar bijzonder actief in de realisatie van opwekking van schone energie door wind en zon.

Met vriendelijke groet,
René A.D. van der Borch tot Verwolde | Managing Director

profin green

Rally informatie ....

Op deze website kun je uiteraard alle informatie over de komende editie vinden. Wij hopen je volgend jaar ook (weer) als deelnemer aan de start van de 12e Alzheimer Rally te mogen begroeten.

Met sportieve groet namens het bestuur van de
Stichting Alzheimer Rally
Jan de Beus en Martin Roosenboom